Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Új év, új Én?

A Himnusz és az újévi köszöntő hallgatása közben sokan tesszük fel magunknak a kérdést; mit is szeretnék az új esztendőben, mi az, amit változtatnék magamon? A legtöbb emberben megfogalmazódik a súlykontroll és a gyakoribb testmozgás kérdése. A konditermek hirtelen megtelnek, előkerülnek az otthoni mérlegek, zsírégető termékek, de a kezdeti lelkesedést nagyon nehéz megtartani, mert a látható jelek csak a kitartó munka gyümölcseként jelennek meg. Összeszedtünk pár tippet ahhoz, hogy ne a magunkkal szembeni irreális elvárások, hanem a sikerek halmozódjanak idén.

 1. Csak olyan fogadalmat tegyünk, amely belülről fakad!
  Hallhatjuk a barátok, család részéről, hogy „én már most elkezdem a nyári test építését”, vagy „eljött az ideje, hogy leszokjak a dohányzásról”, és azon tűnődünk, hogy „ez nagyon jól hangzik, bár nem érzem magamban, de egy próbát megér”. Ezek a fogadalmak szoktak a második héten elolvadni a tél közepi napsütésben. Gondoljuk végig, mi az, ami minket igazán zavar és ezek megváltoztatását tűzzük ki célnak.
 2. Fogalmazzuk meg pozitív célkitűzésként ígéreteinket!
  Ha csupa negatív tételt tartalmaz listánk, nehezebb lesz betartani, viszont több bűntudatot keltünk magunkban. „Nem ehetek édességeket!” helyett „Egészségesebben fogok táplálkozni!” Így sokkal könnyebb megvalósítani céljainkat.
 3. Készítsünk pontos tervet!
  „Mit is szeretnék? Hogyan érhetem el azt?” Fogalmazzuk meg pontosan céljainkat és írjuk le azokat, mert így olvashatjuk, hogy hol is tartunk a fejlődésben.
 4. Ne legyünk túl szigorúak magunkhoz!
  Tévedni emberi dolog, és ha esetleg meg is szegjük fogadalmunkat, ne adjuk fel, lehet, hogy az a „bűnbe esés” előreviszi a folyamatunkat, és erősebben tudjuk folytatni az építkezést!

Az újév elhozza az új élet érzését, és ha megérezzük ezt, lépésről lépésre apránként építkezhetünk, közelebb kerülhetünk ahhoz, akire tegnap még azt hittük, elérhetetlen távolságban van!

Céljaik eléréséhez sok sikert kíván, és segítséget nyújt az Euromedic webáruház!

Keresés