Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Most a védekezés a legfontosabb!

Most a védekezés a legfontosabb!

A koronavírus megjelenése óta a legtöbb országban azon dolgoznak a gyógyszercégek és laboratóriumok, hogy az őszre datált második hullámig kifejlesszék a vírus elleni védőoltást. Mindaddig azonban, amíg a vakcina fejlesztés alatt áll, a legjobb, amit tehetünk, hogy betartjuk a szakértők által javasolt óvintézkedéseket.

Számos országban újra emelkedőben van az új fertőzöttek száma, és az elmúlt napokban a hazai statisztikák is kéthavi csúcsokat döntenek, emiatt újra előtérbe kerül a maszkviselés szerepe, és a védőfelszerelések használata. Bár Magyarországon egyelőre nem indokolt a járványügyi szabályok szigorítása a védőeszközök használata tekintetében, Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint fontos lenne visszaállni a zárt, légkondicionált terekben a kötelező maszkviselésre. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője ugyancsak indokoltnak tartaná a szigorítást.

Mára már valószínűleg mindenki rendelkezik legalább egy garnitúra egyéni védőfelszereléssel, így kizárólag fegyelem kérdése azok alkalmazása a mindennapokban, kifejezetten a szabályos maszkviselésé! Bizonyára Ön is képben van már a különböző típusú maszkok funkciójával, de a következő videót mindenképpen látnia kell!

Egy ausztrál kutatócsoport szemléletes módon mutatta be a különböző típusú maszkok hatékonyságát.

https://www.youtube.com/watch?v=UNCNM7AZPFg

A vírusok ellen 100%-osan egyetlen maszk sem véd, azonban a fertőzések visszaszorítása, megelőzése érdekében felelősséget vállalók a maszk használatával többet tehetnek saját maguk és környezetük védelmében! A webáruházunkban kapható maszkokat ide kattintva tekintheti meg.


A maszkok mellett a kéz- és felületfertőtlenítőké a főszerep a megelőzésben. Mivel vírusról van szó, így kizárólag azok a termékek hatásosak, melyek hatásspektruma virucid is. A legtöbb fertőtlenítő fő hatóanyaga az alkohol, de a maximális hatás érdekében fontos, hogy egyéb komponenseket is tartalmazzon, hogy az alkohol elpárolgása után is megmaradjon a védelem! Az Euromedic webáruházban kapható BradoLife és MOL Hygi termékek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak!

 

Előreláthatólag még hónapokig a védekezés lesz fókuszban, ezért érdemes időben beszerezni az új maszkokat, kesztyűket és fertőtlenítőket. Az Euromedic Webáruházban több kedvezményes csomagajánlatot is összeállítottunk, Önnek már csak választania kell!

 

Tekintse meg csomagajánlatainkat!

 

Csomagajánlatok magánszemélyeknek

Csomagajánlatok cégeknek 

Felhasznált források:

https://index.hu/belfold/2020/07/19/szigoritani_kell_a_maszkhasznalatot/

https://index.hu/belfold/2020/07/16/merkely_bela_maszk_semmelweis_egyetem_rektor_leguti_fertozes_koronavirus_zart_ter/

https://hvg.hu/tudomany/20200804_Videoban_mutattak_meg_hogyan_fekezi_meg_a_koronavirust_a_maszk

Keresés