Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Erős ügyfélhitelesítés – a Simple Pay előnyei

Erős ügyfélhitelesítés – a Simple Pay előnyei

Biztosan értesültél róla, hogy 2021. január elsejével életbe lépett az ún. erős ügyfélhitelesítés, amely a webáruházunkban történő bankkártyás vásárlásokat is érinti. A tapasztalatok alapján sok kártyabirtokos problémákba ütközött az átállás során, ezért fontosnak tartjuk, hogy segítsünk a megújult fizetési folyamat egyszerűbbé és érthetőbbé tételében.

Amennyiben Te is élsz a(z online) bankkártyás fizetés lehetőségével, kérünk, figyelmesen olvasd el az alábbi tájékoztatót.

Mi az erős ügyfélhitelesítés?

Az erős ügyfélhitelesítés (SCA: Strong Customer Authentication) egy plusz biztonsági ellenőrző lépés a bankkártyás fizetések és az elektronikus fizetési műveletek során. Ez a folyamat a felhasználók biztonságát szolgálja: biztosítja, hogy bárhol is vásárolj és bankolj, a bankkártyád használatára kizárólag Te, mint kártyabirtokos lehess jogosult, csak Te hitelesíthesd az adott tranzakciót.

Az erős ügyfélhitelesítésre szükség van online bankkártyás fizetés és nem kártya alapú elektronikus fizetési műveletek esetén, továbbá fizikai környezetben történő, egyérintéses fizetéskor (pl. bolti vásárláskor, postai csekkbefizetéskor) is.

Mi kell az erős ügyfélhitelesítéshez?

1. Mobiltelefon vagy okostelefon

2. A napi használatban lévő telefonszám megadása a banknak

3. Ajánlott: okostelefonra letöltött banki alkalmazás, kártyaregisztráció és/vagy internetbank

Üzletekben történő érintéses fizetéskor PIN kóddal kell azonosítanod magadat. Az azonosítás szükségessége értékhatártól függ, erről a kártyakibocsátó bank dönt a tranzakció során. Online bankkártyás vásárláskor SMS-ben kapott kód és a banktól kapott jelszó megadásával, de akár telefonod ujjlenyomat-olvasójával vagy arcfelismeréssel (pl. Face ID) is azonosíthatod magad. Ez a folyamat bővül ki az új, erős ügyfélhitelesítést biztosító „Identity Check” megoldással.

Hogyan működik az erős ügyfélhitelesítés online bankkártyás vásárláskor?

1. Online fizetésnél megadod a kártyaadataidat.

2. Ezután a kibocsátó banktól kapsz egy üzenetet:

SMS-ben egy egyszeri érvényességű kódot, vagy

egy értesítést az okostelefonodra a banki mobilalkalmazásban.

3. SMS-ben kapott kód esetén: a kódot egy automatikusan megnyíló felületen kell megadnod a fizetési folyamatban, majd beírnod a titkos kódod vagy jelszavad, amelyet a banktól kaptál, vagy saját magad állítottál be.

Alkalmazás-értesítés esetén: biometrikus azonosítással (ujjlenyomat, arcfelismerés). Ha nem rendelkezel biometrikus azonosításra alkalmas telefonnal, érdeklődj bankodnál a számodra elérhető megoldásokról.

4. A sikeres azonosítást követően a kártyakibocsátó bank elbírálja az online fizetést.

Erős ügyfélhitelesítés az Euromedic Webáruházban történő vásárláskor

Webáruházunkban elérhető a bankkártyás fizetési opció, amely a Simple Pay saját rendszerén keresztül történik. Miután kiválasztottad ezt a fizetési módot, és a Rendelés összegzése oldalon a Megrendelem gombra kattintottál, automatikusan átirányítunk a Simple Pay oldalára, ahol a kártyaadataidat kell megadnod. Ha még nem tetted, érdemes regisztrálnod egy új Simple Pay fiókot, és mentened a kártyaadatokat, mert a Simple-fiókba mentett bankkártya használatával nem minden esetben kell elvégezned az azonosítást, hiszen az a Simple rendszerében történik.

A Simple-fiókba mentett kártyaadatok előnyei

  • A Simple app olvassa le az ujjlenyomatot vagy generálja a kódot a tranzakció jóváhagyásához, ennek köszönhetően kisebb a valószínűsége annak, hogy elakadsz a rendelés során.
  • A kártyaadatok újabb és újabb begépelése helyett a Simple-fiókkal gyorsabban tudsz fizetni. Az elgépelésből adódó hibázási lehetőség minimális és pár kattintással jóváhagyható a vásárlás.
  •  A tranzakciók ideje lényegesen lerövidül, és adataid biztonsága miatt sem kell aggódnod.
  • Sőt, mentett kártyás vásárlásoddal most nyerhetsz is!

Simple Pay nyereményjáték

Fődíj: Microsoft Xbox Series S 512GB játékkonzol

Aljáték: 500 000 Ft Mastercard kártyán

A promóció időtartama: 2020. 12. 09. - 2021. 01. 31.

A nyereményjáték részleteiről itt tájékozódhatsz.

Keresés